Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii presupune ca esti de acord cu utilizarea cookie-urilor. Afla detalii
Am înțeles

Bauturi racoritoare si alcoolice>Creative 1 CULI ROBUSTA 250g

Încearcă bucătăria asiatică la tine acasă. Livrare în maxim 48 de ore. Comandă acum și gătește sănătos pentru toată familia!

Creative 1 CULI ROBUSTA 250g

22,00 lei

73282

  • 100% highland Robusta peaberry, medium roast
  • Cantitate: 250g
  • Aciditate scazuta
  • Perfecta calda si rece (Café Sua Da)
  • Este recomandata servirea cafelei impreuna cu crema de lapte.
  • Este recomandata infuzia cafelei in filtrul Phin.

Mai multe detalii

Acest produs nu mai este în stoc


Creative 1 CULI ROBUSTA 250g

Vietnamezii au initiat si au perfectionat soiul Robusta de mai bine de o sută de ani. Cu toate acestea, in secolul 20, o mare parte din calitatea gourmet a acestei varietati originare a fost pierduta in urma cultivarii si a recoltarii necorespunzatoare. Creative 1 Culi Robusta reprezinta intoarcerea triumfala a cafelei Trung Nguyên in topul celor mai bune cafele Robusta gourmet din lume. Trung Nguyên Creative 1 Culi Robusta exemplifica adevaratul potential al cafelei gourmet: boabele Robusta originare sunt crescute in climatul perfect, culese in mai multe sesiuni, uscate la soare timp de pana la 21 zile – pentru a atinge maturitate deplina si tonuri de gust minunate, care nu pot fi reproduse.

Trung Nguyên Creative 1 este o cafea foarte bogata datorita mixului de boabe Culi, care umple camera cu o aroma superioara. In plus, procesul lung de maturare ii ofera o aroma subtila de ciocolata. Aroma boabelor Robusta gourmet originare plaseaza cafeaua Trung Nguyên Creative 1 in topul celor mai bune cafele gourmet din lume. Din cauza cultivarii intense a boabelor de tip Robusta, pretul acestui tip de cafea este mult sub valoarea sa in calitate.

Cafeaua vietnameza se poate servi si rece, fara sa isi piarda din intensitate. Exista distribuitori care comercializeaza doar Culi Robusta ca varietate de cafea cu gheata, fiind preferata consumatorilor. Pentru un gust autentic, este recomandata servirea cafelei Culi Robusta in ziua in care este preparata.

Trung Nguyên Creative 1 are un continut ridicat de cofeina, cu circa 40% mai mult decat majoritatea cafelelor de tip Arabica. Acest tip de cafea poate fi folosit in marea majoritate a masinilor de cafea cu picurare, unde doar o singura lingura de cafea macinata este suficienta pentru prepararea unei cesti de cafea. Pentru a obtine intensitatea unui espresso, cantitatea de cafea poate fi dublata, in functie de gust, folosind filtrul Phin sau presa franceza. Unii consumatori prefera sa imbunatateasca aroma cafelei Arabica folosind acest tip de cafea, pentru un efect de “Wow!”

Robusta este o cafea superioara, ideala pentru cei carora le place sa bea cafeaua cu frisca si zahar. Testele de laborator au dovedit ca aroma cafelei Robusta nu se datoreaza adaosului de frisca sau zahar, spre deosebire de multe cafele Arabica.

PREPARAREA CAFELEI

PASI

1. Adauga crema de lapte (optional)

Toarna 1-3 lingurite de crema de lapte, in functie de cat de dulce preferi cafeaua. Crema de lapte condensat, cel indulcit si nu cel obtinut prin evaporare, rezista fara sa fie pastrat in frigider si poate fi stocat intr-un dispensor de sirop.

2. Adauga cafeaua macinata

In filtrul Phin, adauga 20 grame de cafea macinata. Daca preferi cafeaua intensa, asigura-te ca ai presat suficient cafeaua, folosind presa din filtrul Phin: cu cat dureaza mai mult infuzia, cu atat cafeaua rezultata va fi mai amara si mai tare.

3. Adauga apa fierbinte

Aseaza filtrul Phin deasupra paharului cu crema de lapte si toarna 20ml de apa fierbinte. Asteapta pana se scurge iar apoi toarna restul de apa fierbinte (~45ml). Temperatura recomandata a apei, pentru un gust autentic, este intre 96°C-100°C.

4. Amesteca

Procesul de infuzie a cafelei vietnameze dureaza aproximativ 5 minute. De indata ce s-a scurs apa, inlatura filtrul Phin si amesteca crema de lapte de pe fundul paharului. Cafeaua vietnameza indulcita are culoarea maro inchis, catifelat.

5. Serveste

Cafeaua vietnameza poate fi servita fierbinte sau intr-un pahar cu gheata. Cuburile de gheata ajuta la diluarea intensitatii cafelei, ajuta la eliberarea unor arome de ciocolata si vanilie.

6. Ceai cald

In mod traditional, cafeaua vietnameza se serveste impreuna cu un pahar de ceai de iasomie.
In esenta, cafeaua vietnameza este o combinatie de cafea macinata cu crema de lapte si gheata. Laptele dulce condensat completeaza natura amaruie a cafelei vietnameze autentice.

Tara de origine: Vietnam


s-ar putea să îțI mai placă