Timp mediu de preparare: 30 minute

Grad de dificultate: redus

Număr de porții preparate: 4

Rețeta pe care o propunem astăzi, este o combinație de curry cu cartofi și mazăre, foarte ușor de gătit, într-un timp scurt. Este ideală pentru cei care acum învață tainele bucătăriei asiatice și nu numai.

Cartofii cu mazăre și curry sunt un preparat foarte delicios, ideal pentru toată familia, inclusiv pentru cei mici, acesta nefiind foarte picant. Este ușor și gustos, ceea ce îl face preparatul ideal pentru masa de seară. Și atunci când se anunță musafiri și vrei să-i surprinzi cu ceva nou, dar care să fie gata într-un timp scurt, trebuie să prepari cartofii cu mazăre și curry.

Ingrediente necesare pentru preparat:

  •        750 g cartofi
  •        100 g mazăre
  •        2 linguri de ulei
  •        2 bucăți de ceapă
  •        2 căței de usturoi
  •        ghimbir ras, în funcție de gust
  •        1 linguriță curcuma
  •        1 lingură curry
  •        125 ml apă
  •        sare și piper, după gust

Mod de preparare:

Pentru început, se curăță legumele și se spală. După care, ceapa este feliată, iar usturoiul se taie mărunt sau se răzuiește, în funcție de preferințe. Ulterior se iau cartofii și se taie în bucăți de aproximativ 2-3 cm, desigur, după placul fiecăruia.

După ce principalele ingrediente au fost pregătite, se trece la prepararea rețetei. Se pun cele 2 linguri de ulei într-o tigaie, iar în momentul în care acesta s-a încins, se adaugă ceapa, usturoiul și ghimbirul. Trebuie lăsate pe foc până când încep să se înmoaie, amestecându-se constant, pentru a nu se prinde de fundul recipientului. Următorul pas constă în adăugarea ingredientelor rămase: curcuma, sare, piper și curry. Se adaugă cartofii și apa, după care se amestecă puțin iar ulterior, preparatul se acoperă cu un capac, pentru întrepătrunderea aromelor ingredientelor.

Timp de 15-20 de minute se lasă pe foc, până când cartofii s-au înmuiat. Un lucru foarte important de care trebuie să țineți cont e faptul că trebuie amestecat constant în preparat. Cartofii se pot verifica cu ajutorul unei furculițe, dacă aceasta îi străpunge cu ușurință înseamnă că aceștia sunt pregătiți, sau desigur, există posibilitatea de a gusta ingredientul pentru a avea o siguranță mai mare. La final se adaugă mazărea și se mai lasă la foc mic, aproximativ 4-5 minute.

După ce vasul a fost luat de pe foc, se lasă la răcit, după care se poate servi. Pentru un plus de savoare, preparatul se poate asorta cu orez la aburi sau chiar și simplu, în funcție de preferință.

Cartofi cu mazăre și curry este un preparat ideal și foarte delicios.

Poftă bună!

Sursă: https://cartederetete.ro/curry-cu-cartofi-si-mazare/