Timp mediu de preparare: 30 minute

Grad de dificultate: redus

Număr de porții preparate: 1

Este destul de cunoscut faptul că, din bucătăria coreeană nu lipsesc niciodată murăturile, mai ales kimchi-ul. Pentru ei, acest preparat este foarte important și este consumat la fiecare masa, inclusiv la micul dejun sau chiar și alături de clătite. Astăzi vom învăța cum să preparăm castraveți umpluți cu kimchi, care pot acompania orice tip de mâncare, indiferent de zona geografică.

Castraveții umpluți cu kimchi sunt foarte ușor de preparat și au un aspect plăcut, care cu siguranță vor fi „vedetele” mesei.

Ingrediente necesare:

  •        1 kg de castraveți
  •        1-2 linguri de sare grunjoasă
  •        1 legătură de ceapă verde
  •        1 legătură de usturoi verde
  •        4 căței de usturoi
  •        4 linguri de gochugaru
  •        3 linguri de sos de pește
  •        1 lingură de zahăr
  •        1 lingură de semințe de susan

 

Modul de preparare al castraveților umpluți cu kimchi:

Vom începe cu castraveții, deoarece aceștia trebuie spălați mai întâi (nu trebuie să îi curățăm), urmând ca mai apoi să îi tăiem în 4, însă, trebuie să fim foarte atenți ca nu cumva să tăiem până la capăt. Pentru o mai bună orientare, se lasă cam două degete de la capăt și apoi se împart. Recomandăm utilizarea unui tocător de lemn (fundului de lemn) pentru a tăia mai ușor castraveții.




După ce am finalizat etapa anterioară, castraveții tăiați se presară cu sare, atât în interior, cât și la exterior și se lasă într-un bol.


Aceștia, trebuie lăsați așa, aproximativ 15 minute pentru a intra sarea în ei, după care trebuie clătiți cu apă rece și lăsați într-un recipient care să le permită scurgerea apei.


Se ia ceapa și usturoiul și se curăță, după care se taie mărunt (sau se răzuiesc, în funcție de preferințele fiecăruia) și se amestecă cu gochugaru, sosul de pește, zahărul și semințele de susan.


Ingredientele se amestecă până se omogenizează și devin o pastă consistentă, iar cu ajutorul acesteia se umple interiorul castraveților.


Castraveți umpluți cu kimchi se pot consuma ca atare sau împreună cu orez. Desigur, sunt ideali de servit cu orice preparat, deoarece sunt o murătură mai deosebită.

Dacă preferați ca acest preparat să fie puțin mai fermentat, trebuie lăsat 2-3 zile la temperatura camerei, până când devin acri la gust. Ulterior se pune la frigider și se servește rece.

Indiferent de persoanele care vor gusta din acest preparat, cu siguranță o să laude munca bucătarului și vor fi impresionate de gustul delicios al castraveților umpluți cu kimchi. Aspectul acestora mai puțin cunoscut, o să facă toți pofticioșii curioși și cu siguranță fiecare o să vrea să guste din murătură, tocmai pentru a descoperi noi gusturi.


Poftă bună!

Sursă: https://cartederetete.ro/kimchi-din-castraveti/

Sursă foto: https://shutterstock.com