Japonia reprezintă îmbinarea perfectă între tradițional și modern, loc în care poți deschide oricând o poartă către trecut sau o ușă către viitor. Acest tărâm care pare a fi desprins din altă lume reunește obiceiuri vechi de mii de ani și tehnologie de ultimă oră. Pe întinderea arhipelagului te poți cufunda în istorie vizitând monumente, castele și temple vechi de mii de ani, a căror unicitate a fost păstrată până în prezent. De asemenea, ai acces la cele mai noi gadgeturi și tendințele futuriste ale modei.

Dacă Japonia nu reprezenta până acum una dintre opțiunile tale de călătorie, cu siguranță că obiectivele sale turistice te vor face să te răzgândești. Muntele Fuji, Turnul Tokyo, Marele Buddha de la Kamakura sau grădina zoologică din Tokyo sunt doar câteva dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Japonia. În continuare ți-am pregătit o listă cu cele mai diverse dintre acestea:

1. Castelul Himeji (Castelul Egretei Albe)- perla Japoniei feudale

castelul Himeji

Monumentul național vizitat anual de milioane de turiști se află în centrul orașului cu același nume, la o  distanță de 650 km vest de Tokyo. Fortificat în perioada feudală, acesta înfățișează arhitectura tradițională japoneză. De-a lungul timpului a fost reconstituit, însă principalele materiale folosite au rămas lemnul și piatra, păstrându-se în forma sa originală de peste patru secole. Este considerat a fi cel mai impresionant castel al statului nipon și face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.

2. Umeda Sky Building din Osaka

umeda sky building

Alcătuită din două turnuri principale legate de Floating Garden Observatory (Observatorul Grădinii Plutitoare), clădirea are o înălțime de 173 de metri și o formă extravagantă. A fost finalizată în anul 1993, sub supravegherea arhitectului Hiroshi Hara, care a avut o viziune bizară, dar remarcabilă. A imaginat un acoperiș în formă circulară (Lumi Sky Walk) care oferă posibilitatea unei vederi ample asupra orașului. Etajul 39, camera 173 cu mobilier care își modifică culoarea la atingere (numit fuwapica) sau podeaua din fibră de sticlă care te face să crezi că ai o auroră la picioare (Lumi Deck) sunt doar câteva dintre zonele magice ale clădirii.

3. Templul (budist Zen) Kinkaku-Ji (Pavilionul din Aur) din Kyoto

kinkankuji tample

A fost construit în anul 1397 și este o construcție emblematică pentru orașul Kyoto, dar și cel mai cunoscut templu al Japoniei. A fost incendiat în anul 1950 de către un călugăr și reconstruit cinci ani mai târziu. Pavilionul și grădina înglobează multe elemente chinezești, dar cel mai reprezentativ aspect al său este dat cele trei nivele acoperite cu foiță de aur. Oglindirea sa în heleșteul pe malul căruia e construit nu poate fi descrisă în cuvinte. Kinkaku-Ji este unul dintre obiectivele turistice ale cărui alei sunt permanent pline de vizitatori. 

4. Parcul Maimuțelor Jigokudani

Jigokudani

Faimosul parc natural este situat pe valea râului Yokoyu în regiunea Nagano, Jigokudani, la o altitudine de 850 de metri. Jigokudani se traduce prin „valea iadului”. Acest nume i-a fost dat datorită aburului emanat de apele fierbinți care-l străbat, dar și datorită pădurilor și stâncilor abrupte înconjurătoare. Teritoriul este populat de un număr mare de maimuțe de zăpadă (macaci japonezi) care stau în apa caldă pe parcursul iernii, când parcul este înghețat. În ciuda popularității locului, puțini oameni sunt dispuși să meargă pe jos prin pădure pentru a admira maimuțele, însă activitatea reprezintă o experiență impresionantă.