Timp mediu de preparare: 35 minute

Grad de dificultate: redus

Numărul porțiilor: 1

Peștele la cuptor este un preparat foarte delicios și cu un grad de dificultate redus, ceea ce îl face accesibil pentru fiecare iubitor al peștelui. Această rețetă se regăsește în toate restaurantele cu tematică chinezească.

Carnea de pește este o sursă benefică de acizi grași esențiali Omega 3 și Omega 6, proteine, vitamine (A, B12, D, E) și minerale (potasiu, fier, iod, fosfor, seleniu). Pe lângă toate acestea, peștele poate preveni anumite boli precum: osteoporoza, anemia, cancerul, inflamațiile. Totodată, el accelerează arderile și scade riscul de boli cardiovasculare. Carnea de pește poate avea efecte pozitive asupra depresiei și tulburării bipolare, și mărește aportul de calciu în organism.

Rețeta chinezească a peștelui la cuptor este foarte gustoasă, și cu siguranță atât familia cât și prietenii, o vor îndrăgi.

Ingrediente necesare pentru prepararea peștelui la cuptor în stil chinezesc

1 pește întreg

2 cm de ghimbir proaspăt

1 ceapă verde

1 căţel de usturoi

1 ardei iute

1 lingură de ulei

2 linguri de apă

2 linguri sos de soia

1/2 linguriță oțet

semințe de susan

Modul de preparare al peștelui la cuptor

Pentru început se curăță peștele, apoi se fac câteva creste pe suprafața acestuia și se presară puțină sare. Se pregătește o tigaie pentru cuptor în care se adaugă foarte puțin ulei, doar pentru ca aceștia să nu se prindă de suprafața recipientului. Ulterior se adaugă la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute, la o temperatură de 150-160 °C. Aceștia trebuie verificați constant, ca nu cumva să se ardă și să devină uscați, deoarece își pierd din savoare.



Odată ce peștele a fost pus la cuptor, se continuă cu spălarea legumelor și curățarea acestora. Ghimbirul se taie în fâșii subțiri, iar ardeiul iute, ceapa verde și usturoiul se feliază în mod aproximativ egal. Din ceapa verde se păstrează o porție mai micuță, pentru a orna preparatul la final.


Într-o tigaie se adaugă uleiul, se lasă la încălzit pentru câteva minute, urmând ca mai apoi să se călească ghimbirul cu ceapa verde. Ulterior, se adaugă usturoiul și ardeiul iute.

După aproximativ o jumătate de minut, se adaugă restul ingredientelor (apa, sosul de soia și oțetul) și se amestecă încă puțin, până se omogenizează compoziția.

Peștele odată scos din cuptor, se așează pe un platou, iar deasupra lui se pune sosul preparat. Se ornează cu ceapă verde și semințele de susan.


Acest preparat este ideal pentru vegetarienii care consumă doar carne de pește, dar și pentru iubitorii de mâncare în general. Pregătește pește la cuptor pentru a-ți surprinde familia sau la ocazii speciale. Cu siguranță, munca ta o să fie foarte apreciată și lăudată de către toți.

Poftă bună!

Sursă: https://cartederetete.ro/peste-la-cuptor-in-stil-chinezesc/

Sursă foto: https://shutterstock.com