Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii presupune ca esti de acord cu utilizarea cookie-urilor. Afla detalii
Am înțeles

Blog

Blog Asian Food

Condimente și ingrediente de bază în bucătăria coreeană

Condimente și ingrediente de bază în bucătăria coreeană

Baza bucătăriei coreene este caracterizată de o simplitate complexă: orez, sosuri și condimente. Având în bucătărie ingredientele specifice, vei putea întotdeauna să realizezi un preparat delicios fără prea mult efort.
O mică istorie a Indiei

O mică istorie a Indiei

Una dintre cele mai vechi civilizații din lume a fost întemeiată în jurul anului 2500 î.Hr. pe valea fluviului Ind (sau Indus). Pe teritoriul subcontinentului indian de astăzi (Republica India, Pakistan și Bangladeș) s-a născut India Antică, regiune condusă de două personalități demne de menționat: Hammurabi și regele Asoka, întemeietorul Dinastiei Maurya.
Obiectivele turistice ale Japoniei

Obiectivele turistice ale Japoniei

Japonia reprezintă îmbinarea perfectă între tradițional și modern, loc în care poți deschide oricând o poartă către trecut sau o ușă către viitor.
Festivaluri asiatice foarte cunoscute

Festivaluri asiatice foarte cunoscute

Călătoriile tind de multe ori să se rezume la hoteluri luxoase, peisaje superbe și preparate alese. Pe continentul asiatic poți avea parte de toate acestea, însă nu te vor ajuta să înțelegi cultura și tradițiile la fel de bine cum o poate face un festival, de exemplu.
Introducere în bucătăria thailandeză

Introducere în bucătăria thailandeză

În Thailanda evenimentele sociale gravitează în jurul mâncării și mâncarea în sine reprezintă un motiv de sărbătoare. Aceste lucruri se datorează felului sociabil și prietenos de a fi al locuitorilor acestei regiuni, dar și modului de servire al preparatelor. 
O mică istorie a Coreei

O mică istorie a Coreei

Coreea, una dintre cele mai vechi civilizații din lume întemeiată odată cu nașterea regatului Gojoseon (după cum susțin legendele), în anul 2333 î.Hr, a fost permanent o peninsulă pe teritoriul căreia s-au dus lupte între unificare și divizare.
Condimente și ingrediente de bază în bucătăria chinezească

Condimente și ingrediente de bază în bucătăria chinezească

Bucătăria chinezească se remarcă prin unicitatea celor 8 ramuri ale sale. Fiecare stil culinar are la bază anumite elemente constitutive care îl definesc și care se folosesc cu precădere.
Obiectivele turistice ale Indiei

Obiectivele turistice ale Indiei

Mărginită de Munții Himalaya, fluviul Gange și Deșertul Thar, India înfățișează o diversitate nețărmurită de peisaje. O călătorie în această regiune este ca o incursiune spirituală pe un tărâm sacru.
Introducere în bucătăria japoneză

Introducere în bucătăria japoneză

Multiculturalismul este trăsătura definitorie a bucătăriei contemporane japoneze, însă rețetele tradiționale conțin câteva ingrediente, de regulă proaspete sau foarte puțin preparate termic (fierbere sau uscare) și se servesc în porții mici.
Cum se folosesc anumite sosuri în bucătăria asiatică

Cum se folosesc anumite sosuri în bucătăria asiatică

Faptul că bucătăria asiatică utilizează o gamă variată de sosuri și că acestea nu lipsesc din meniul lor zilnic, nu mai este un secret. O parte dintre ele pot fi folosite ca sos de sine stătător, altele se utilizează în procesul de preparare termică.