Pentru imbunatatirea experientei tale pe site-ul AsianFood.ro folosim fisiere de tip cookie. Unele sunt esentiale pentru ca site-ul sa functioneze si pentru plasarea comenzilor online. De asemenea, folosim cookies ne-esentiale pentru a colecta informatii ce ajuta la imbunatatirea site-ului. Cookies colecteaza informatii intr-o forma anonima. Anumite Cookies pot fi folosite in scop de promovare si sunt predefinite. Pentru a controla aceste fisiere poti utiliza campul „Personalizez”.
Am înțeles

Non food>Tigaie wok fier 40cm

Încearcă bucătăria asiatică la tine acasă. Livrare în maxim 48 de ore. Comandă acum și gătește sănătos pentru toată familia!

Tigaie wok fier 40cm

65,00 lei

951249

Avertizare: Ultimele bucăți pe stoc!


Tigaie wok fier 40cm

Tigaie wok din fier cu fund rotud si maner de lemn; diametrul este de 40 cm.

Tara de origine: China

Asezonarea si intretinerea Wok-ului din fier:

Wok-urile noi au un invelis fin din fabrica care trebuie indepartat inainte de prima folosire. Pentru a realiza aceasta se spala Wok-ul inauntru si afara cu o pasla din otel inoxidabil, detergent de vase si apa calda. Se limpezeste si se usuca la foc mic.

Asezonarea se face pentru a proteja impotriva ruginii si pentru a crea stratul protector numit "patina". Asigurati-va ca bucataria e bine aerisita inainte de a incepe deoarece e dificil a se indeparta compelt invelisul din fabrica astfel orice parte ramasa din acesta va emite un miros puternic cat se incalzeste Wok-ul. Se incalzeste la foc mare pana ce toata apa se evapora la contact. Amestecati 2 linguri de ulei vegetal cu 1/2 cana de ghimbir feliat si o legatura de ceapa verde taiata in 2 bucati. Reduceti focul pe mediu si prajiti amestecand cu o spatula din metal pentru wok, strivind si intinzand ghimbirul si ceapa verde pe intreaga suprafata, timp de 20 minute acest stir-fry creaza un invelis bun (patina). Aruncati componentele solide din stir-fry, spalati Wok-ul cu un burete moale si apa calda apoi uscati-l complet la foc mic. Procesul de asezonare poate sa schimbe culoarea interioara a Wok-ului spre o nuanta galbuie, neagra sau albastruie. Fiecare Wok are o reactie diferita.

Odata asezonat nu se recomanda a se spala cu detergent, in schimb Wok-ul se inmoaie in apa fierbinte timp de 5 minute pentru a dezlipi mancarea prinsa. Apoi se spala interiorul cu apa calda si un burete moale (pentru a proteja stratul patina) si exteriorul cu apa calda siun burete putin mai dur. Se usuca complet la foc mic inainte de a fi depozitat.

In cazul in care patina Wok-ului va disparea vreodata din cauza unei intretineri necorespunzatoare sau a unor metode de gatit prea umede, puteti intotdeauna sa re-asezonati wok-ul.


s-ar putea să îțI mai placă