Alge kombu 56g
Algele marine Kombu sunt considerate ca fiind cele mai nutritive plante de pe pamant. Sunt bogate in minerale precum calciu, magneziu si fier. Sunt, de asemenea, renumite si pentru continutul lor bogat de iod, care este un element important in pastrarea functionarii corecte a tiroidei.
Kombu este folosit cu precadere pentru a pregati ”dashi” – baza de supa japoneza la care se foloseste zeama ramasa dupa fierberea algei.
Mod de preparare:
-
- Tineti o fasie de 8-12cm de kombu intr-un litru de apa timp de 20-30 min. Se aduce usor apa in clocot si apoi se lasa la fiert inabusit cca. 5 min.
- Se scot algele si se pun deoparte pt. a fi gatite ulterior cu leguminoase sau alte legume.
- Zeama obtinuta se foloseste la ”dashi”.
Greutate neta: 56g
Tara de origine: Coreea de Sud
Ingrediente
- Varec uscat (alga marina).
ATENTIE ALERGENI - boldat in lista de ingrediente.