Utilizam module cookie pentru a va oferi cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Unele sunt esentiale pentru ca site-ul sa functioneze si pentru plasarea comenzilor online. De asemenea, folosim cookies ne-esentiale pentru a colecta informatii ce ajuta la imbunatatirea site-ului si Google Analytics pentru a colecta informatii anonime, cum ar fi numarul de vizitatori si cele mai populare pagini. 

Am inteles
Filtrare dupa (1103 products)

Subcategorii

Marca

Pret

0,00 RON - 22.995,00 RON

In stock

On sale

Condimente și ingrediente de bază în bucătăria coreeană

Postat de: Sachin Sharma In: Coreea de Sud Pe: Hit: 712

Baza bucătăriei coreene este caracterizată de o simplitate complexă: orez, sosuri și condimente. Având în bucătărie ingredientele specifice, vei putea întotdeauna să realizezi un preparat delicios fără prea mult efort.

Baza bucătăriei coreene este caracterizată de o simplitate complexă: orez, sosuri și condimente. Având în bucătărie ingredientele specifice, vei putea întotdeauna să realizezi un preparat delicios fără prea mult efort. Mai mult decât atât, temeiul acestei gastronomii susține zicala „mâncarea e medicament”. Cele opt elemente fără de care cultura culinară a Coreei și-ar pierde identitatea sunt sănătoase și benefice pentru organism. Combinate cu legume, pește sau carne oferă felurilor de mâncare savoare aducând la viață tradiția regiunii. Iată care sunt acestea:

Orezul (glutinos) cu bob scurt (ssal) cunoscut ca orezul folosit pentru a prepara sushi este nelipsit din bucătăria coreeană. E consumat în mod constant și reprezintă baza multor rețete tradiționale.  În urmă cu secole, în Coreea, bunăstarea familiilor putea fi estimată în funcție de cantitatea de orez depozitată în casă.

Sosul de soia folosit în bucătăria coreeană este de două tipuri: jinganjang este cel de culoare închisă, cu o consistență densă, perfect pentru a asezona legumele, fructele de mare sau tofu, iar gukganjang are o culoare mai deschisă, e mai fluid și se folosește pentru prepararea supei. Cel mai popular ingredient al bucătăriei asiatice este, evident, unul de bază și în bucătăria coreeană, fără de care mâncarea nu ar avea aceeași savoare.

Pasta de soia fermentată (doenjang) este un ingredient versatil utilizat în tocană, supă sau sosuri. O pastă de calitate nu are o culoare foarte închisă, iar gustul poate să difere în funcție de brand. Cu cât are o culoare mai închisă, cu atât a fost mai lung procesul de fermentare, dar uneori acesta poate fi un semn că pasta are în compoziție și alte ingrediente.

Pasta de ardei iute (gochujang) poate avea în compoziție orez glutinos și boabe de soia fermentate. Are note picante, dulci, dar și sărate, iar intensitatea sa variază de la normal la foarte iute. Poate fi integrată în foarte multe preparate, de la prăjiturele de orez la bibimbap- orez cu legume, carne și ou (fel de mâncare specific poporului coreean).

Fulgii de ardei iute (gochugaru) pot fi foarte picanți (maewoon) sau de o intensitate moderată (deolmaewoon), cu aromă subtilă de fum. Gochugaru este unul dintre ingredientele cheie folosit la prepararea faimosului kimchi și de neînlocuit în bucătăria coreeană. Este ideal în vinegretă sau humus, tocană de cartofi,  legume sau tofu, noodles sau sushi.

Uleiul de susan (chamgireum) este ideal pentru gătit. Are o puternică aromă care schimbă gustul preparatelor. Câteva exemple sunt clătite cu ton, supă de vită cu ridiche, tăiței cu sos de fasole neagră sau prăjiturele de orez. Susanul și produsele derivate sunt indispensabile în bucătăria coreeană.

Sosul de pește (aekjeot) se obține din pește fermentat, de aceea nu este agreat de multe persoane, însă puțini știu că el nu are un înlocuitor. Dacă se folosește sos de soia, de exemplu, într-o rețetă, gustul se va modifica radical.

Semințele de susan (kkae), în special cele prăjite, asezonează perfect preparatele din legume (ca namul).  Sunt o bogată sursă de calciu, iar consumul lor regular sprijină diminuarea procesului de îmbătrânire.