Maeun Dwaeji Galbi Jjim (매운 돼지 갈비찜)- Costite de porc picante
13.09.2021 in ReteteDwaeji Galbijjim este una dintre cele mai populare feluri de mâncare coreeană. De obicei dwaeji galbijjim (costiţe de porc) se pregăteşte de Chuseok (Ziua Recunoştinţei), dar şi de alte ocazii speciale.
Acest preparat, pe lângă costiţe conţine şi o varietate de legume asezonate, aşadar este adorată de coreeni și străini deopotrivă pentru textura sa moale și aroma bogată.
Reteta
Timp de preparare: 4 - 5 ore
Ingrediente:
1 kg de coaste de porc
1 ceapa, taiata in bucati mari
1 cartof mare, taiat in bucati
2 buc de ceapa verde, taiata
6-7 catei de usturoi, taiati in bucati
1 cm de ghimbir, feliat subtire
Ingrediente Sos:
2 linguri gochugaru
1 lingura de zahar
1/2 lingurita sare
1/8 lingurita piper
2 linguri sos de soia
1 lingura miere de albine
1 lingura pasta gochujang
1 lingurita pasta doenjang
2 lingurite ulei de susan
1 lingurita seminte de susan
Mod de preparare:
Se pregatesc toate ingredientele necesare.
Coastele de porc se taie in bucati si se aseaza in Slow Cooker.
Se amesteca ingredientele pentru sos, cu exceptia uleiului si a semintelor de susan.
Sosul se adauga peste coastele de porc si se amesteca.
Se pun si legumele in Slow Cooker.
Se seteaza aparatul de gatit Slow Cooker la HIGH pentru 4 ORE sau pana cand obtinem fragezimea dorita. Se poate gati si pe programul lent LOW, 6-8 ore.
Se adauga uleiul de susan si semintele si se serveste cu un bol de orez la aburi.