Chapssal (찹쌀 도넛)- Galuste cu pasta de fasole rosie
13.09.2021 in ReteteUn desert popular pe strazile coreene, galustele Chapsal se prepara foarte simplu si pot fi pregatite chiar si de un incepator.
Au o textura interesanta, data de orezul glutinos si o aroma noua pentru gusturile noastre, aceasta vine de la pasta de fasole rosie. Cu un exterior crocant si o umplutura dulce, sunt o gustare satioasa.
Reteta
Timp de preparare: 30 - 40 de minute
Timp de gatire: 15 de minute
Nr de bucati: cca. 40
Ingrediente:
500 g faina de orez glutinos
80 g faina alba
1 lingurita praf de copt
20 g unt, topit
1/4 lingurita sare
500 ml apa calda
ulei pentru prajit
30 g zahar (optional)
Ingrediente umplutura:
180 g pasta de fasole rosie
1/4 lingurita scortisoara
Mod de preparare:
Se pregatesc toate ingredientele necesare.
Intr-un bol se amesteca ingredientele pentru umplutura.
In alt bol se adauga ingredientele pentru galuste si se framanta un aluat elastic.
Se ia o bucatica de aluat si se formeaza o biluta.
Bilutele se preseaza cu degetele pana ia forma unui cerc si se adauga umplutura cu lingurita.
Se inchid capetele, astfel incat sa avem din nou o biluta. Se pune in tava.
Continuam cu restul aluatului, avand grija ca bilutele sa fie de marime egala. Pe masura ce avem mai multe, se acopera tava cu folie alimentara, astfel incat bilutele sa nu se usuce.Pasul 8Intr-o tigaie se pune ulei si se lasa sa se infierbanteze. Adaugam pe rand galustele, avand grija ca acestea sa nu se lipeasca intre ele.
Se rumenesc pe ambele parti si se scot intr-o farfurie. Se continua cu restul galustelor.
Se lasa sa se raceasca.
Optional, se pot pudra cu zahar.