Yubuchobap (유부초밥)- Inari Sushi coreean
13.09.2021 in ReteteYubu chobab este un preparat coreean care este consumat deseori la picnicuri sau in general in excursii. Este un preparat usor si satios, de asemenea, deoarece nu ocupa mult loc in ghiozdan, coreenii prefera sa plece la drum cu yubu chobab, pe langa kimbab, un alt preparat popular printre excursionisti.
Yubu chobab este pregatit din tofu prajit si din orez. "Yubu" inseamna "tofu prajit" in coreeana, iar "chobab" inseamna "orez pentru sushi". Literalmente preparatul se numeste "tofu prajit umplut cu orez de sushi" sau "pachetele de tofu cu orez de sushi".
Pe langa orez, pachetelele mai sunt umplute cu diferite legume, alge si presarate cu seminte de susan, iar preparatul se consuma cu un sos special pregatit din otet si zahar, dar si cu sos de soia. Yubu chobab nu este perfect doar pentru picnicuri si excursii, ci si de dus la scoala de copii, la pachet.
Reteta
2 portii
Timp de preparare: 60 minute
Ingrediente:
2 cani de orez gatit pentru sushi
pachetele de tofu prajit
2 linguri de otet de orez
1 castravete mic
1 morcov
ridiche murata
seminte de susan alb
seminte de susan negru
o foaie de nori, optional
Mod de preparare:
Se pregatesc toate ingredientele necesare.
Se amesteca 2 linguri de otet de orez, 1 lingurita de sare si 1/2 lingurita de zahar. Se adauga la orez si se amesteca usor cu o spatula. Acest amestec se adauga putin cate putin, gustand din cand in cand. Daca nu e nevoie, nu trebuie sa-l folositi pe tot.
Castravetele si morcovul se taie in cubulete si se pun intr-un bol. Se presara putina sare si se lasa deoparte 10 minute. Se storc de apa.
Se pune o tigaie pe foc si cand s-a infierbantat se adauga putin ulei. Se soteaza legumele circa 20 de secunde.
Se taie ridichea murata in cubulete. Aveti nevoie de aproximativ 2 linguri.
Se desfac pachetelele de tofu prajit si se pun in fiecare cate 2-3 linguri din amestecul de orez. Se vor umple toate pachetelele de tofu.
Se aseaza pe platou si se servesc. Orezul se poate pregati la oala electrica pentru orez. Daca nu aveti una, il puteti pregati la aragaz.
Nota: Cum se prepara orezul pentru sushi ?
Se spala 1 cana de orez in apa rece, se clateste pana cand apa nu mai este tulbure.
Se pune orezul intr-o oala, de preferat una mai grea sau una de fonta.
Se adauga 1 cana de apa si se lasa la inmuiat 10 de minute.
Se fierbe cu capac la foc mediu cam 5-6 minute sau pana cand apar bulele. Se amesteca de cateva ori cu o lingura si se acopera din nou. Se da focul foarte mic si se mai tine inca 10 minute.
Se stinge focul si se amesteca orezul cu o lingura, ca sa elibereze aburul.