Kimchi Bokkeum Bap (김치볶음밥)- Kimchi fried rice
24.09.2021 in ReteteIn limba coreana Dak inseamna pui, Bokkeum a praji, iar Tang supa sau tocanita. Reteta pe care v-o prezint astazi este o reteta traditionala din bucataria coreana si una dintre cele mai populare.
Acest fel de mancare este o tocanita scazuta cu pui si picanta, care se prepara foarte usor. Pentru cei care nu vor sa manance prea picant, cantitatea se poate ajusta, de asemenea daca vreti ca aceasta mancare sa fie si mai picanta puteti mai puteti adauga pasta si fulgi de ardei iute. Reteta de fata are un nivel mediu de iuteala.
Ceapa se poate adauga si separat, se poate felia si adauga in acelasi timp cu puiul.
Se acompaniaza perfect cu un bol de orez la aburi.
Ingrediente necesare:
1/4 lingurita seminte de susan prajite
1 lingurita ulei de susan
3 cani de orez cu bob rotund aburit (folositi fierbator de orez)
1 cana de kimchi sare (dupa gust)
1/2 lingurita gochujang (pasta de ardei iute)
3 felii de dovlecel taiat in cubulete mici
1 ceapa taiata marunt
1/2 morcov taiat cubulete
1 ou
Mod de preparare:
Se incalzeste wok-ul (este important să folosiţi un wok bun in care orezul se amesteca bine fara a se lipi de tigaie) la foc mic cu putin ulei.
Se adauga morcovul, ceapa, dovlecelul si se prajesc aproximativ 5 minute, dupa care se adauga kimchi si orezul. Se soteaza 1-2 minute.
Se adauga sare, seminte de susan, ulei de susan si gochujang dupa gust (daca se doreste mai picant se poate pune si mai mult).
Se prajeste un ou si se adauga peste orez.
Poftă Bună !