Godeungeo-mujorim (고등어무조림)- Macrou inabusit cu ridiche
13.09.2021 in ReteteDaca vrei sa fii placut surprins de un fel nou de mancare, atunci incearca macroul inabusit. O reteta simpla, cu un mod de preparare foarte usor si care scoate in evidenta aromele bucatariei coreene. Desi fiert 20 de minute, macroul va ramane intreg. Se potriveste perfect cu orezul gatit la aburi.
Reteta
Pentru 4 portii
Timp de preparare: 25-30 de minute
Ingrediente:
1 conserva de macrou
1 ridiche alba
1 ceapa alba
2 linguri sos de soia
2 linguri gochugaru
1 lingura pasta gochujang
3 catei de usturoi
1/2 lingurita de ghimbir pudra sau 1 lingurita de ghimbir proaspat, ras
1 lingurita zahar
1 ardei iute
2 bucati de ceapa verde
Mod de preparare:
Se pregatesc toate ingredientele necesare.
Ceapa, ridichea si usturoiul se curata. Ceapa si ridichea se feliaza, iar usturoiul se piseaza.
Ceapa verde si ardeiul iute se feliaza.
Intr-un bol, se amesteca sosul de soia, gochugaru, pasta gochujang, usturoiul, ghimbirul, zaharul si 50 ml de apa.
Feliile de ridiche si de ceapa se pun in cratita, se adauga conserva de macrou (cu tot cu lichid) si amestecul de condimente.
Se acopera cu un capac si se fierbe la foc mediu aproximativ 8 minute. Se da focul mic si se mai fierbe inca 12-15 minute.
Se ia capacul si se pune cu lingura lichid peste macrou. Se adauga ceapa verde si ardeiul iute si se fierbe inca 2 minute.
Se serveste cu orez gatit la aburi.