Timp mediu de preparare: 35 de minute

Grad de dificultate: redus

Număr de porții preparate: 4

Orezul prăjit cu ananas este o rețetă foarte simplă, care are la bază orezul prăjit și bucăți de ananas proaspăt.

Ingredientele necesare sunt ușor de procurat și totodată de preparat. Recomandarea noastră este ca orezul folosit, să fi stat deja o zi la frigider, pentru a te putea bucura de un gust deosebit și inconfundabil. Acesta se prepară de regulă la aburi sau într-un fierbător de orez, în funcție de preferințele fiecăruia.

Ananasul cu orez prăjit și legume este mâncarea ideală pentru o zi de vară, dar o poți prepara și în zilele mai mohorâte pentru beneficia de toate vitaminele pe care le oferă.

Ingrediente necesare:

 •        2 pungi de orez (250 g)
 •        1 ceapă albă
 •        2 fire de ceapă verde
 •        1 ardei gras
 •        50 g de mazăre
 •        1 morcov
 •        150 g de ananas proaspăt (nu la conservă)
 •        2 linguri de sos de soia
 •        1/2 linguriță ulei de susan
 •        1 lingură de ulei
 •        sare și piper, după gust

Mod de preparare rețetă orez prăjit cu ananas

În ceea ce privește prepararea orezului, aceasta se realizează conform instrucțiunilor de pe ambalaj sau cutie. Pentru început se clătește cu apă și se pune la fiert, cu puțină sare. Un lucru foarte important e faptul că, o cană de orez, trebuie fiartă în 2 căni de apă. Așadar, dacă avem nevoie de 2 căni de orez, o să îl fierbem în 4 căni de apă. Trebuie avut în vedere cana cu care s-a măsurat orezul, deoarece cu aceeași cană se va pune și apa la fiert. După ce orezul a fost fiert, se scurge de apă și se lasă să se răcească câteva minute.
 

Legumele trebuie spălate și curățate de coajă, iar ulterior tăiate în cubulețe mici, dar care să aibă aproximativ aceeași dimensiune, pentru a da un aspect plăcut preparatului dar și pentru a se găti în mod egal.

Pentru prepararea ingredientelor, se poate opta atât pentru o tigaie, cât și pentru wok. Odată ales recipientul, se pune ceapa la foc, alături de morcov și se călesc. Când acestea suntgata, se adaugă ardeiul gras, mazărea și bucățile de ananas.

Ingredientele se amestecă cu orezul pregătit și se adaugă sosul de soia.

După ce toată compoziția s-a omogenizat, se adaugă uleiul de susan. Se amestecă pentru ultima dată pentru ca ingredientele să nu se lipească de recipient.

Preparatul odată luat de pe foc, se poate servi. Acesta poate fi pus atât pe un platou, cât și într-o jumătate de ananas. Cu siguranță că varianta a doua va impresiona mai mult și va aduce mai multe laude bucătarului.

La final, se adaugă ceapa verde pe deasupra (în funcție de preferințe, bineînțeles) și se poate servi. 

Poftă bună!

Sursă: https://cartederetete.ro/orez-prajit-cu-ananas