Obiective turistice Vietnam

China, Japonia sau Coreea sunt atracții populare ale continentului asiatic, însă în ultimii ani Vietnam s-a dezvoltat semnificativ din punct de vedere al turismului. Acesta oferă posibilitatea de a parcurge trasee ale unor zone istorice, de a vizita triburi și orezării de mari întinderi sau orașe tulburător de aglomerate. Fie că optezi pentru un tur ar Vietnamului din sud spre nord, care durează în general aproximativ 20 de zile, fie că vizitezi această republică pentru a-ți hrăni curiozitate, sunt câteva destinații pe care nu trebuie să le ratezi. Iată de ce:

Parcul Național Phong Nha-Ke Bang

Parcul Național Phong Nha-Ke Bang

Parcul Național Phong Nha-Ke Bang este situat în centrul provinciei Quang Binh, la 500 de kilometri sud de capitala Hanoi. Se află în Patrimoniul Mondial UNESCO din anul 2003 întrucât protejează una dintre cele mai mari regiuni carstice din lume, dar și cea mai veche arie cu acest tip de relief din Asia. Pe teritoriul său se găsesc 300 de peșteri, dintre care doar 20 au fost explorate. Ai nevoie de câteva zile pentru a reuși să te bucuri de tot ce are el de oferit. Zonele istorice, traseele destinate ciclismului montan și rutele pentru drumeții prin pădure, flora și fauna bogate sunt doar câteva dintre ele.

Peștera Hang Sơn Đoòng (Peștera Râului din Munte)

Peștera Hang Sơn Đoòng (Peștera Râului din Munte)

Peștera Hang Sơn Đoòngdin Parcul Național  Phong Nha-Ke Bang a reprezentat pentru localnici un mister multă vreme. Ea a fost mediatizată abia în anul 2009 când aceasta a fost cercetată. S-a dovedit a fi cea mai mare peșteră din lume (se întinde pe o suprafață de nouă kilometri) cu o cameră de peste cinci kilometri în lungime. Aceasta are unele dintre cele mai înalte stalagmite din lume, care ajung până la 70 de metri. Prin interiorul ei trece un râu imens, iar zonele unde plafonul s-a prăbușit favorizează creșterea vegetației și a arborilor.

Crazy House din Da Lat

Crazy House din Da Lat

Crazy House (în traducere „Casa nebună‘‘) a fost numită inițial Hang Nga Villa, însă numele său a fost schimbat deoarece oamenii l-au copiat și l-au folosit pentru alte clădiri. Aceasta este situată în Da Lat, capitala Provinciei Lam Dong și servește drept hotel pentru cei pasionați de suprarealism, dar nu numai. Ideea construcției a fost alimentată de dorința arhitectului de a reconecta omul cu natura, iar rezultatul este unul unic. Clădirea nu respectă niciun principiu clasic al geometriei, cuburile urmând linii curbe, nedefinite. Combinația de forme pare să fie alcătuită din elemente bizare care nu se potrivesc între ele, dar acesta este farmecul construcției. Congruența dintre dalele din piatră și butucii scobiți a dat naștere unui hotel cu camere confortabile și primitoare.

Cascada Ban Gioc

Cascada Ban Gioc

Ban Gioc oferă cea mai impresionantă priveliște din Vietnam, fiind cea mai întinsă cascadă din țară (nu și cea mai înaltă). Este situată la o distanță de 350 de kilometri de Hanoi și încântă turiștii prin spiritul său neîmblânzit. Separată de copaci și stânci în trei căderi de apă distincte, cascada are o înălțime de 30 de metri. Ban Gioc se situează pe locul patru ca mărime în lume, iar în împrejurimile ei cresc foarte multe specii de plante.

Sa Pa

Sa Pa

Orașul Sa Pa se află la o altitudine de 1 500 de metri în Provincia Lao Cai, la poalele Munților Hoang Lien Son. Zona este considerată a fi centrul turismului zonei de nord. Pe întinderea regiunii se află câmpuri de orez, așezate sub forma unor terase și se remarcă datorită peisajelor impresionante, a grădinilor și a spectacolelor puse în scenă de către minoritățile etnice. Sa Pa este înconjurat de peste 70 de sate locuite de băștinași care par să traiască la fel ca în urmă cu un secol. Triburile Black H’mong și Red Dzao sunt cele care împart teritoriul.