Rețeta pe care o propunem astăzi, este o combinație de curry cu cartofi și mazăre, foarte ușor de gătit, într-un timp scurt. Este ideală pentru cei care acum învață tainele bucătăriei asiatice și nu numai.
Blogul nostru
Ananas cu orez prăjit și legume
24.09.2021 in ReteteOrezul prăjit cu ananas este o rețetă foarte simplă, care are la bază orezul prăjit și bucăți de ananas proaspăt. Ananasul cu orez prăjit și legume este mâncarea ideală pentru o zi de vară, dar o poți prepara și în zilele mai mohorâte pentru beneficia de toate vitaminele pe care le oferă.
O mică istorie a Insulelor Filipine
24.09.2021 in Calatorie in AsiaParadisul tropical, înzestrat cu locuri minunate și frumoase, se poziționează în arhipelagul dintre Marea Filipinelor și Marea Chinei de Sud.
Prepararea alimentelor în stil stir-fry și folosirea wok-ului
24.09.2021 in ReteteArta preparării alimentelor poate fi stăpânită cu puțină îndemânare, curaj, ambiție și exercițiu, iar ustensilele specifice reprezintă și ele un aliat de nădejde în obținerea hranei nutritive și delicioase.
Condimente și ingrediente de bază în bucătăria chinezească
24.09.2021 in Calatorie in AsiaBucătăria chinezească se remarcă prin unicitatea celor 8 ramuri ale sale. Fiecare stil culinar are la bază anumite elemente constitutive care îl definesc și care se folosesc cu precădere.
Condimente și ingrediente de bază în bucătăria coreeană
24.09.2021 in Calatorie in AsiaBaza bucătăriei coreene este caracterizată de o simplitate complexă: orez, sosuri și condimente. Având în bucătărie ingredientele specifice, vei putea întotdeauna să realizezi un preparat delicios fără prea mult efort.
Introducere în bucătăria vietnameză
24.09.2021 in Calatorie in AsiaPe teritoriul Vietnamului există 50 de provincii, însă din punct de vedere cultural, climatic și gastronomic acesta este împărțit în trei mari zone: partea de nord, cea centrală și partea de sud.
Obiectivele turistice ale Thailandei
24.09.2021 in Calatorie in AsiaThailanda sau „țara zâmbetelor” este cea mai vizitată regiune din sud-estul Asiei care atrage prin diversitate, cultură și tradiții neschimbate de secole.
Introducere in bucataria thailandeza
24.09.2021 in Calatorie in AsiaÎn Thailanda evenimentele sociale gravitează în jurul mâncării și mâncarea în sine reprezintă un motiv de sărbătoare. Aceste lucruri se datorează felului sociabil și prietenos de a fi al locuitorilor acestei regiuni, dar și modului de servire al preparatelor.
Bibimbap (비빔밥)- Korean rice bowl
13.09.2021 in ReteteBibimbab este un preparat coreean extrem de sanatos. Preparat cu multe legume si orez, dupa ce ati gustat “bibimbab”, o sa vi se faca pofta de acesta oriunde si oricand. “Bibimbab” inseamna “amestecul legumelor cu orez” si chiar daca preparatul contine multe culori si arata foarte bine, intr-un final, dupa cum spune si numele, totul va fi amestecat.
Dakjjim (닭찜)- Braised chicken with vegetables
13.09.2021 in ReteteIn coreeana dalk inseamna pui, iar jjim "a aburi" sau a inabusi. In cazul acestui preprarat, jjim inseamna a inabusi, caci daca traducem literalmente denumirea preparatului, este "carne de pui inabusita". Acest preparat este pregatit cu multe legume diferite care sunt gatite intr-un sos dulce-picant care contine sos de soia, mirin, miere, orez brun, piper, apa, usturoi si ghimbir.
Yubuchobap (유부초밥)- Inari Sushi coreean
13.09.2021 in ReteteYubu chobab este un preparat coreean care este consumat deseori la picnicuri sau in general in excursii. Este un preparat usor si satios, de asemenea, deoarece nu ocupa mult loc in ghiozdan, coreenii prefera sa plece la drum cu yubu chobab, pe langa kimbab, un alt preparat popular printre excursionisti.
Dak bulgogi (닭 불고기)- Bulgogi cu carne de pui
13.09.2021 in ReteteCoreenii adora carnea in general, asa ca dupa ce ies de la serviciu, se duc cu colegii la cina si “la un paharel”, iar preparatul cel mai potrivit dupa o zi plina de activitati este “dalk bulgogi”. “Dalk” inseamna “pui” si “bulgogi” inseamna “carne preparata la gratar”, iar daca nu va place carnea rosie, atunci “dalk bulgogi” este preparatul portrivit pentru dumneavoastra! Acesta merge foarte bine cu “soju” (alcool preparat din orez), “maekju” (bere) sau amestecul acestora, “somaek”.
Chapssal (찹쌀 도넛)- Galuste cu pasta de fasole rosie
13.09.2021 in ReteteUn desert popular pe strazile coreene, galustele Chapsal se prepara foarte simplu si pot fi pregatite chiar si de un incepator.
Korean Marinated Steak (불고기)- Steak coreean
13.09.2021 in ReteteO reteta rapida de steak la care vei simti pe deplin aroma bucatariei coreene. Un mod de preparare foarte simplu, atat de usor ca si un incepator se va descurca.
Maeun Dwaeji Galbi Jjim (매운 돼지 갈비찜)- Costite de porc picante
13.09.2021 in ReteteDwaeji Galbijjim este una dintre cele mai populare feluri de mâncare coreeană. De obicei dwaeji galbijjim (costiţe de porc) se pregăteşte de Chuseok (Ziua Recunoştinţei), dar şi de alte ocazii speciale.
Mayak Gimbap (마약김밥)- Mini Kimbap
13.09.2021 in ReteteMayak gimbap este atat de special si delicios, incat devenim dependeti de gustul sau unic, iar datorita acestui fapt are o denumire mai unica. Acest preparat coreean contine putine ingrediente, insa combinaţia acestora da un gust aparte preparatului.
Godeungeo-mujorim (고등어무조림)- Macrou inabusit cu ridiche
13.09.2021 in ReteteDaca vrei sa fii placut surprins de un fel nou de mancare, atunci incearca macroul inabusit. O reteta simpla, cu un mod de preparare foarte usor si care scoate in evidenta aromele bucatariei coreene. Desi fiert 20 de minute, macroul va ramane intreg. Se potriveste perfect cu orezul gatit la aburi.
Pajeon (파전)- Clatite coreene cu ceapa verde
13.09.2021 in RetetePajeon este un preparat coreean simplu, dar satios. Se numeste "pajeon", deoarece "pa" inseamna "ceapa verde" si "jeon" inseamna "placinta". Asadar, pajeon este o placinta coreeana cu ceapa verde, dar multi compara preparatul si cu omleta.
Dubu Jorim (두부조림)- Tofu inabusit
13.09.2021 in ReteteDubu jorim este un preparat care de obicei nu lipseste de pe masa coreeanului. “Dubu” inseamna “tofu”, iar “jorim” inseamna “a inabusi”.
Oi Sobagi (오이소박이)- Cucumber kimchi
13.09.2021 in ReteteDaca sunteti pasionati de bucataria coreeana, atunci stiti deja ca asiaticii adora mancarurile fermentate, de asemenea, probabil ca stiti ca kimchi este foarte popular in Coreea.
Japchae (잡채) – Taitei de cartof dulce cu legume si carne
06.09.2021 in ReteteJapchae inseamna “amestec de legume” si este un preparat care este pregatit din taitei de cartofi dulci (dangmyeon - taitei sticlosi), taitei ce se prepara din amidonul dulce de cartofi.
Sukjunamul-muchim (숙주나물무침)- Mung bean sprout side dish
06.09.2021 in ReteteSukjunamul-muchim (숙주나물무침) se traduce prin muguri de fasole mung si este o garnitura coreeana. "Sukju" inseamna "muguri de fasole mung" si "namul" inseamna "verdeturi" sau "legume". Este un side-dish putin crocant care merge extrem de bine cu preparate care contin orez, preparate prajite sau chiar si supe.