Pajeon (파전)- Clatite coreene cu ceapa verde
13.09.2021 in RetetePajeon este un preparat coreean simplu, dar satios. Se numeste "pajeon", deoarece "pa" inseamna "ceapa verde" si "jeon" inseamna "placinta". Asadar, pajeon este o placinta coreeana cu ceapa verde, dar multi compara preparatul si cu omleta. In Coreea, exista diferite "jeon": cu kimchi, carne de vita si de porc, fructe de mare si diferite legume. De asemenea, fiecare regiune este reprezentata de un alt "jeon".
Coreenii considera pajeon-ul ca un "anju", adica garnitura care va avea un gust si mai bun daca va fi consumata cu un pahar de makkoli (vin din orez). Pe langa makkoli, preparatul mai este servit si cu sos de soia sau chiar putin otet, pentru ca, datorita acestora, va avea un gust si mai bogat
Reteta
4 clatite
Ingrediente:
250 g mix special pajeon
400 ml apa
2 oua
1 legatura de ceapa verde
ulei
sare si piper, dupa gust
Ingrediente Sos:
50 ml sos de soia
1/2 lingura de otet
1 ceapa verde, taiata marunt
1 catel de usturoi, tocat
1/2 lingurita gochugaru
1/2 lingurita zahar
1 lingurita ulei de susan
Mod de preparare:
Se pregatesc toate ingredientele necesare.
Intr-un bol mare se amesteca mixul de pajeon, apa si ouale, pana se obtine o compozitie omogena. Se mai poate adauga apa daca amestecul pare prea gros.
Legatura de ceapa verde se toaca, iar jumatate se adauga in compozitie. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se lasa deoparte pentru 10-15 minute.
Se incinge o tigaie la foc mediu si se adauga putin ulei si se toarna un sfert din compozitie in tigaie.
Se presara bucati de ceapa verde.
Se rumeneste si apoi se intoarce pe partea cealalta.
Se scoate pe o farfurie si se continua cu restul placintelor.
Inainte de a servi, se portioneaza si se servesc calde.