Dubu Jorim (두부조림)- Tofu inabusit
13.09.2021 in ReteteDubu jorim este un preparat care de obicei nu lipseste de pe masa coreeanului. “Dubu” inseamna “tofu”, iar “jorim” inseamna “a inabusi”.
Tofu este bogat in proteine si vitamine, asadar fiind sanatos, este indragit de multi, mai ales de vegetarieni si cei care tin dieta, deoarece este un substituent excelent al carnii. Dubu jorim este servit de obicei ca si garnitura, insa poate fi consumat si rece, mai mult, va avea un gust si mai placut dupa ce se va raci. Atunci cand este consumat rece, poate fi servit cu orez si kimchi.
Datorita sosului de soia si gustul dulce al legumelor, dubu jorim are un gust aparte si va va tenta sa il preparati pentru cei dragi. Chiar daca nu tineti dieta sau nu sunteti vegetarian, veti pregati dubu jorim des, deoarece este un preparat satios, dar si sanatos.
Reteta
Ingrediente:
1 cutie de tofu firm (350 g)
1 lingura de ulei
Ingrediente Sos
3 linguri sos de soia
3 linguri de apa
1 lingura ulei de susan
1 lingurita zahar
1 lingurita gochugaru
1 lingurita seminte de susan
1 catel de usturoi pisat
1-2 bucati de ceapa verde
Mod de preparare:
Se pregatesc toate ingredientele necesare.
Tofu se scoate din cutie, se scurge de apa si se taie in bucati de marime egala (cam 8 bucati).
Se infierbanta o tigaie si se adauga o lingura de ulei. Se pun feliile de tofu in tigaie si se prajesc la foc mediu, cam 3-4 minute pe ambele parti sau pana cand incep sa se rumeneasca. Se intorc cu grija, feliile de tofu se pot rupe usor.
Intre timp preparam sosul. Ceapa verde se feliaza subtire si se amesteca impreuna cu restul ingredientelor pentru sos.
Sosul se toarna in tigaie.
Se ridica usor feliile ca sa intre sos sub ele. Se lasa pe foc cam 3-4 minute, apoi se intorc pe partea cealalta pentru inca un minut.
Se serveste rece sau cald cu un bol de orez.