Faina si Mix de faina
Faina tempura, faina de tapioca, faina de porumb sau alte tipuri de faina - la ce le poti utiliza
Faina este un ingredient de baza in orice bucatarie, indiferent ca este folosit pentru paine, prajituri, produse de patiserie sau feluri principale de mancare. Asociata adesea cu graul, faina se poate obtine si din alte surse precum orez, porumb, radacina de manioc, leguminoase sau pseudocereale.
Gasesti in magazinul nostru online numeroase variante de faina, dar si mix-uri de faina pentru clatite morinaga (versiune asiatica de clatite) sau pentru pajeon (gustare extrem de populara in Coreea). Mentionam in cele ce urmeaza doar cateva dintre tipurile de faina pe care ti le punem la dispozitie in magazinul nostru online si la ce anume le poti folosi.
Faina de tapioca sau faina de manioc cum mai este numita a devenit un substitut popular pentru faina de grau, aceasta folosindu-se destul de des ca agent de ingrosare pentru sosuri de exemplu, dar poate fi folosita si la deserturi.
Faina alba de porumb se regaseste des sub denumirea de amidon de porumb, si ea poate fi folosita pentru ingrosarea sosurilor, dar si ca inlocuitor al fainii de grau in deserturi.
Faina tempura este de fapt un mix de fainuri - contine de regula faina de grau, faina sau pudra de porumb, pudra de orez, agenti de crestere si condimente, fiind ideala pentru prajit carne, legume, peste sau fructe de mare.
Cum depozitezi faina
Indiferent de tipul de faina ales, tine cont ca daca este depozitata in dulap aceasta se pastreaza cel mai bine intr-un recipient din sticla sau intr-o punga de hartie, iar daca vrei sa o pastrezi in frigider trebuie sa o pui intr-un recipient inchis ermetic.
Comanda faina de tapioca, faina de porumb alb sau faina tempura din magazinul nostru online. Ti le livram direct din stoc in termen de 24-48 de ore.
Întrebări frecvente despre făină și mix de făină
Cum pot folosi făina de orez glutinos?
Făina de orez glutinos, cunoscută și sub numele de făină de orez dulce sau făină de orez sticky, este o făină obținută din orezul glutinos, o varietate de orez cu un conținut mai mare de amidon și o textură mai lipicioasă decât orezul obișnuit. Făina de orez glutinos este utilizată în bucătăria asiatică și în prepararea multor alimente, inclusiv prăjituri, deserturi, tăiței, biscuiți și învelișuri pentru alimente umplute. Poate fi utilizată ca agent de îngroșare în unele sosuri și în brioșe și alte deserturi prăjite.
Ce conține făina tempura?
Făina tempura este o făină specială pentru prăjirea în stil japonez, cunoscut sub numele de "tempura". Acesta este un amestec de făină de grâu cu praf de copt și amidon, de obicei făcut din cartofi sau porumb. Făina tempura este utilizată în principal pentru acoperirea ingredientelor care vor fi prăjite, cum ar fi legume, fructe de mare sau carne, pentru a le oferi o crustă crocantă și ușoară.
La ce se folosește făina de năut?
Făina de năut este o alternativă sănătoasă la făina de grâu și poate fi folosită într-o varietate de moduri. Acest tip de făină poate fi folosit pentru diferite rețete de pâine, prăjituri, mâncare indiană sau pentru a face humus. Năutul este apreciat pentru vitaminele și mineralele pe care le conține, dar și pentru conținutul ridicat de proteine.
De ce să folosesc mix de făină?
Scopul folosirii unui mix de făină este de a obține anumite proprietăți dorite în produsul finit, cum ar fi textura, culoarea sau aroma, sau pentru a îmbunătăți proprietățile de coacere, cum ar fi elasticitatea sau creșterea aluatului. Mixurile de făină sunt disponibile într-o varietate de compoziții și pot fi utilizate în diferite tipuri de rețete.