Fasole, boabe si seminte
Leguminoasele asiatice, alimente hranitoare care nu ar trebui sa iti lipseasca din camara
Linte rosie sau verde, Chana Dal (naut decorticat), Toor Dal (mazare decorticata) sau fasole mung - pe toate le gasesti in oferta magazinului nostru online si le poti comanda oricand. Fie ca vrei sa pregatesti mancare de linte indiana sau vrei sa prepari retete cu fasole mung, leguminoasele asiatice reprezinta o baza ideala pentru acestea, dar si pentru alte preparate.
Fasolea mung se afla printre cele mai hranitoare alimente si este extrem de apreciata pentru proprietatile sale terapeutice. Aceasta nu se afla la momentul de fata printre cele mai populare tipuri de fasole consumate, desi este una dintre cele mai bune surse de proteine vegetale. Este extrem de populara in bucataria chineza, dar si in bucataria japoneza, coreeana, indiana, thailandeza sau vietnameza si poate fi folosita in preparate stir-fry cu legume asiatice, dar si alaturi de carne.
Comanda fasole mung, linte si alte leguminoase asiatice online, de pe Asianfood
Pe langa fasolea mung si lintea sau mazarea sunt alimente importante. Daca gatesti frecvent mancare indiana ai remarcat cu siguranta frecventa cu care aceste boabe sunt prezente in retete.
Iti punem la dispozitie pe langa fasole mung si Chana dal care are un gust usor dulce, fiind o varietate de naut dar de dimensiuni mai mici. Poate fi folosit pentru prepararea de dal, o tocanita indiana. Totodata, gasesti si Toor Dal pe rafturile noastre virtuale, dar si seminte de susan negre prajite, cat si Urid dal, un soi de linte. Le poti comanda cu usurinta online ori de cate ori ai pofta sa gatesti retete indiene sau chinezesti!
Întrebări frecvente
Cum pot fi folosite semințele de susan prăjite?
Semințele de susan sunt un ingredient delicios și foarte popular în bucătăria asiatică. Acestea au un gust de nuci, o textură crocantă și pot fi folosite în mai multe feluri în preparatele culinare. Semințele de susan prăjite pot fi adăugate în salate, în diferite sosuri, dar pot fi folosite și ca topping pentru orez. În funcție de preferințe, puteți achiziționat și semințe de susan prăjite cu wasabi, produs care poate oferi mâncărurilor un gust picant și o textură interesantă.
De ce este recomandat să consumi linte?
Lintea este un produs cel puțin interesant pentru pasionații de gătit. Indiferent de culoarea sa, lintea este o legumă care vine la pachet cu o listă lungă de beneficii. Este bogată în nutrienți și este un aliment proteic de bază în alimentația veganilor și a vegetarienilor. De asemenea, lintea este recomandată pentru că reduce riscul de boli cronice, reglează zahărul din sânge, menține sănătatea oaselor și poate fi folosită și de persoanele care-și propun să scape de kilogramele în plus pentru că oferă o stare de sațietate pe termen lung.
Ce este mazărea decorticată și cum poate fi folosită?
Mazărea decorticată este mazăre obișnuită la care s-a intervenit prin îndepărtarea cojilor și a membranelor exterioare. Astfel, a rămas doar bobul exterior. Produsul este folosit pentru valoarea sa nutrițională și pentru ușurința cu care poate fi gătit. Mazărea decorticată este o sursă importantă de proteine, vitamina C, fibre și minerale și poate fi folosită atât de vegani, cât și de vegetarieni. Acest aliment poate fi un înlocuitor potrivit pentru orez, paste sau cartofi și are un conținut mai scăzut în calorii, dar mai bogat în proteine și fibre. Este folosită în bucătărie pentru salate, chiftele, pilafuri, tocănițe și supe.
Fasole Mung - ce este și cum poate fi gătită?
Fasolea mung este o leguminoasă originară din India și Asia de Sud-Est, fiind utilizată pe scară largă în bucătăria asiatică. Este o sursă bună de proteine, fibre, fier, acid folic și alte vitamine și minerale. Fasolea Mung este o opțiune sănătoasă și nutritivă pentru vegetarieni și vegani, dar și pentru cei care doresc să își diversifice dieta. Poate fi utilizată într-o varietate de rețete culinare, inclusiv în curry-uri, tocănițe, supe și salate. Aceasta poate fi gătită împreună cu alte legume, carne sau orez pentru a obține mâncăruri gustoase și nutritive.