Politica de Livrare

Comenzile plasate de Luni până Vineri înainte de ora 14:00 se expediază în aceeași zi.

Comenzile plasate de Luni până Joi după ora 14:00 se expediază în ziua următoare.

Comenzile plasate Vineri după ora 14:00, Sâmbătă sau Duminică se expediază Luni.
In cazul sarbatorilor legale sau alte evenimente neprevazute, procesarea comenzii poate sa dureze maxim 4 zile. Veti fi anuntati in acest caz prin email / telefon.

Taxele de livrare  sunt calculate cu taxa pe valoare adăugată (TVA) inclus și sunt următoarele:

GLS / CARGUS CURIER: 25* de LEI (toate taxele incluse)

* Tariful este valabil pentru orice localitate de pe teritoriul Romaniei.

În cazul în care doriți să specificați anumite aspecte referitoare la livrare cum ar fi: ora de livrare, adresa sau puncte de reper, vă rugam să introduceți în căsuța de observații aceste lucruri înainte de finalizarea comenzii.

În ziua în care coletul cu comanda dumneavoastră va fi expediat, veți fi înștiințat prin e-mail sau telefonic de către noi.

Coletul poate fi preluat de orice membru al familiei.

Produsele se livrează în limita stocului disponibil. În cazul în care unul sau mai multe dintre produsele comandate nu se mai afla pe stoc veți fi înștiințat în acest sens. În unele cazuri, produsul comandat poate fi înlocuit cu unul asemănător daca dumneavoastră doriți și sunteți de acord cu acest lucru.

Răspunderea pentru orice deteriorare cauzată produsului, coletului sau pachetului trimis de către noi, revine societății de curierat sau transportatorului conform legislației în vigoare. Produsele vor fi înlocuite de către noi dacă se va face dovada culpei curierului și daca vom fi înștiințați la preluarea coletului.

Politica de Retur

Dacă ești nemulțumit de produsele cumpărate de la www.asianfood.ro și vrei să renunți la cumpărare și implicit să primești banii înapoi, poți să aplici pentru procedura de retur a produselor în maxim 14 zile lucrătoare, conform dispozițiilor Ordonanței de Guvern nr.130/2000, privind protecția consumatorilor la încheierea și executarea contractelor la distanță.

Termenul de 14 zile lucrătoare prevăzut pentru exercitarea acestui drept începe să curgă:

a) pentru produse, de la data primirii lor de către consumator;

b) pentru servicii, din ziua încheierii contractului;

Prin contract la distanță se înțelege contractul de furnizare de produse sau servicii încheiat între un comerciant și un consumator, în cadrul unui sistem de vânzare organizat de către comerciant, care utilizează în mod exclusiv, înainte și la încheierea acestui contract, una sau mai multe tehnici de comunicație la distanță.

Dreptul de retur in 14 zile lucrătoare se adresează doar clienților care au achiziționat produse online de pe site-ul www.asianfood.ro

Clientul are dreptul de a denunța unilateral contractul la distanță, în termen de 14 zile lucrătoare, fără penalități și fără invocarea vreunui motiv.

Înainte de expirarea perioadei de retragere, Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere și fără a suporta alte costuri decât cele prevăzute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, în termen de 14 zile calendaristice începând de la ziua în care intră în posesia fizică a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.

Dreptul de renunțarea la cumpărare nu se aplică în cazul persoanelor juridice.

Rambursarea sumelor se va face în cel mult 30 de zile de la data denunțării contractului de către consumator.

Conform dispozițiilor Ordonanței nr. 130/2000, consumatorul nu poate denunța unilateral următoarele tipuri de contracte, cu excepția cazurilor în care pârțile (consumatorul și comerciantul) au convenit altfel:

a) contracte de furnizare de servicii a căror execuție a început, cu acordul consumatorului, înaintea expirării termenului de 14 zile lucrătoare;

b) contracte de furnizare de produse sau servicii al căror preț depinde de fluctuațiile cursurilor pieței financiare care nu pot fi controlate de comerciant;

c) contracte de furnizare a unor produse executate după specificațiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate, precum si a acelora care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid;

d) contracte de furnizare a înregistrărilor audio, video sau a programelor informatice, in cazul în care aceste înregistrări sau programe informatice au fost desigilate de către consumator;

e) contracte de furnizare a ziarelor, periodicelor, jurnalelor magazin;

f)  contracte de servicii de pariuri sau loterii;

Pentru orice detalii sau neclarități privind returnarea produselor va rugam sa ne contactați pe email sau la unul din numerele de telefon afișate pe www.asianfood.ro.