Filtru PHIN
Prepararea cafelei vietnameze dureaza aproximativ 5 minute, de la inceput la sfarsit. Filtrul Phin garanteaza o aroma incredibila a cafelei. Daca doriti sa serviti cafeaua rece, urmati aceleasi instructiuni, iar la final adaugati cuburi de gheata.
In esenta, cafeaua vietnameza este o combinatie de cafea macinata cu crema de lapte si gheata. Laptele dulce condensat completeaza natura amaruie a cafelei vietnameze autentice.
Mod de preparare:
- Adauga crema de lapte (optional)
Toarna 1-3 lingurite de crema de lapte, in functie de cat de dulce preferi cafeaua. Crema de lapte condensat, cel indulcit si nu cel obtinut prin evaporare, rezista fara sa fie pastrat in frigider si poate fi stocat intr-un dispensor de sirop.
- Adauga cafeaua macinata
In filtrul Phin, adauga 20 grame de cafea macinata. Daca preferi cafeaua intensa, asigura-te ca ai presat suficient cafeaua, folosind presa din filtrul Phin: cu cat dureaza mai mult infuzia, cu atat cafeaua rezultata va fi mai amara si mai tare.
- Adauga apa fierbinte
Aseaza filtrul Phin deasupra paharului cu crema de lapte si toarna 20ml de apa fierbinte. Asteapta pana se scurge iar apoi toarna restul de apa fierbinte (~45ml). Temperatura recomandata a apei, pentru un gust autentic, este intre 96°C-100°C.
- Amesteca
Procesul de infuzie a cafelei vietnameze dureaza aproximativ 5 minute. De indata ce s-a scurs apa, inlatura filtrul Phin si amesteca crema de lapte de pe fundul paharului. Cafeaua vietnameza indulcita are culoarea maro inchis, catifelat.
- Serveste
Cafeaua vietnameza poate fi servita fierbinte sau intr-un pahar cu gheata. Cuburile de gheata ajuta la diluarea intensitatii cafelei, ajuta la eliberarea unor arome de ciocolata si vanilie.
- Ceai cald
In mod traditional, cafeaua vietnameza se serveste impreuna cu un pahar de ceai de iasomie.