Panko, amidon si hartie de orez
Panko, amidon de tapioca, de orez si hartie de orez pentru prajire
Bucataria asiatica este cunoscuta pentru preparatele grozave prajite, iar vestea buna este ca le poti face chiar la tine acasa. Ai nevoie de ingrediente precum panko, amidon de tapioca sau amidon de orez si eventual de hartie de orez.
Prajelile asiatice sunt extrem de gustoase si aromate, de aceea oamenii le iubesc, dar asta se intampla pentru ca la prajire se folosesc tehnici speciale de gatire si ingrediente precum panko care nu absorb atat de mult ulei. In Japonia de exemplu termenul 'agemono' este folosit pentru a face referire la orice tip de prajeala si include trei tehnici de baza de prajire - suage in care alimentele se prajesc fix asa cum sunt, karaage in care alimentele sunt acoperite inainte de a fi prajite in faina sau pudra de arrowroot si koromo-age in care alimentele sunt acoperite cu un aluat, similar cu tempura.
Tehnica koromo-age este folosita frecvent la prajirea fructelor de mare, a pestelui si a legumelor, cea numita suage se preteaza pentru pestele de apa dulce, vinete sau ardei, iar tehnica karaage este folosita de regula pentru carne, cel mai adesea pui care include si o varianta numita tatsutaage, in care bucatile de pui sunt mai intai marinate intr-un amestec de sake, sos de soia si zahar, acoperite usor cu amidon de tapioca sau arrowroot si apoi prajite.
Comanda panko, amidon de tapioca, de orez si hartie de orez de pe Asianfood.ro
Daca in trecut pentru a te putea bucura de bucataria asiatica trebuia sa te duci intr-un restaurant cu specific, acum e din ce in ce mai usor sa pregatesti preparate asiatice in propria bucatarie. Noi iti punem la dispozitie o multime de ingrediente si produse asiatice pe care le poti comanda direct din stoc, iar noi ti le livram in 24-48 de ore.
Indiferent ca vrei sa faci pachetele de primavara si ai nevoie de hartie de orez, vrei sa faci cele mai crocante snitele si ai nevoie de panko sau vrei sa fragezesti niste pui cu ajutorul amidonului de tapioca, te invitam sa consulti oferta noastra online si sa iti alegi ingredientele asiatice de care ai nevoie.
Întrebări frecvente despre panko, amidon și hârtie de orez
Ce rețete pot pregăti cu hârtie de orez?
Hârtia de orez este un ingredient tradițional din bucătăria asiatică, în special din Vietnam, și este folosită pentru a face diferite feluri de mâncare. Rulourile de primăvară sunt unele dintre cele mai populare rețete cu hârtie de orez. În plus, hârtie orez poate fi folosită și pentru supă pho, diferite salate, pizza și tortilla. Cu un pic de creativitate, puteți folosi hârtia de orez în multe alte feluri de mâncare delicioase și sănătoase.
Cum se hidratează hârtia de orez?
Pentru a hidrata hârtia de orez, aceasta este înmuiată în apă caldă timp de câteva secunde, până când devine moale și flexibilă, apoi se lasă să se scurgă pentru a îndepărta excesul de apă înainte de utilizare. Hârtia de orez poate fi folosită pentru a înveli diverse umpluturi, inclusiv legume, carne și fructe de mare, pentru a crea diverse preparate culinare, cum ar fi rulourile de primăvară, tortilla sau pizza.
La ce se folosește amidonul în bucătărie?
Amidonul este un ingredient important în bucătărie, utilizat pentru a îngroșa, a lega sau a da consistență diferitelor preparate culinare. Acesta poate fi folosit pentru îngroșarea supei sau a sosurilor, pentru prepararea deserturilor, pregătirea aluatului, marinarea cărnii sau pentru a proteja diferite alimente împotriva înghețării și păstrarea calității acestora în timp.
De ce să folosesc panko în locul aluatului tradițional?
Panko este o panglică japoneză făcută dintr-un aluat mai moale și mai ușor decât cel folosit pentru făina de pâine tradițională. Panko este folosit în special în bucătăria japoneză pentru a oferi o crustă crocantă preparatelor de pește și fructe de mare, dar poate fi folosit și pentru a da crustă crocantă preparatelor vegetariene, de carne și de pui. Datorită texturii sale crocante și a faptului că nu se înmoaie atât de ușor ca pesmetul obișnuit, panko este adesea preferat pentru a da o crustă crocantă alimentelor care trebuie să fie crocante la exterior, dar moi în interior, cum ar fi șnițelele sau creveții prăjiți.