Sos de stridii MAEKRUA 600ml
Sosul de stridii este un lichid vascos, de culoare bruna, utilizat in mod frecvent in bucatariile sud-est asiatice, mai ales in cea chinezeasca (cea cantoneza, in special) si in cea filipineza. Este preparat din stridii, saramura si arome. Nu este deloc asemanator nici cu sosul de soia, si nici cu cel de peste; nu se pot substitui reciproc in retete.
Sosul de stridii este capabil sa potenteze aromele si gusturile unei largi game de mancaruri, jucand rol de condiment. Odata deschis, sosul trebuie pastrat in frigider, unde poate rezista pana la un an.
Sosul de stridii se foloseste in cantitati mici, o lingura de sos de stridii fiind, in principiu, de ajuns pentru a imbunatati gustul a 4 portii de mancare. Sosul de stridii se poate folosi in preparate stir-fry, alaturi de carne, legume, fructe de mare si taitei.
Greutate neta: 600ml
Tara de origine: Thailanda
Ingrediente
- Extract de stridii 30%, sos de soia (boabe de soia, faina de grau, sare) 28,8%, apa 11,8%, zahar 10,10%, sare iodata 8,10%, amidon modificat 7,50% (agent de ingrosare E1414), amidon de porumb 3,50%, gluconodelta-lactona 0,10% (regulator de aciditate), benzoat de sodiu (conservant E211) 0,10%.
ATENTIE ALERGENI - boldat in lista de ingrediente.