Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii presupune ca esti de acord cu utilizarea cookie-urilor. Afla detalii
Am înțeles

Blog

Te înscrii la newsletter și
primești un voucher cadou
pentru cumpărăturile pe

AsianFood.ro

Mulțumim ca te-ai abonat la newsletterul nostru !

Blog Asian Food

Introducere în bucătăria vietnameză

Introducere în bucătăria vietnameză

Pe teritoriul Vietnamului există 50 de provincii, însă din punct de vedere cultural, climatic și gastronomic acesta este împărțit în trei mari zone: partea de nord, cea centrală și partea de sud. 
Prepararea alimentelor în stil stir-fry și folosirea wok-ului

Prepararea alimentelor în stil stir-fry și folosirea wok-ului

Arta preparării alimentelor poate fi stăpânită cu puțină îndemânare, curaj, ambiție și exercițiu, iar ustensilele specifice reprezintă și ele un aliat de nădejde în obținerea hranei nutritive și delicioase. 
O mică istorie a Japoniei

O mică istorie a Japoniei

Istoria Japoniei reprezintă un obiect de studiu interesant. Aflată la un pas de anihilare în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a reușit să ajungă o putere internațională cu un important rol pe scena politică a lumii.
Condimente și ingrediente de bază în bucătăria coreeană

Condimente și ingrediente de bază în bucătăria coreeană

Baza bucătăriei coreene este caracterizată de o simplitate complexă: orez, sosuri și condimente. Având în bucătărie ingredientele specifice, vei putea întotdeauna să realizezi un preparat delicios fără prea mult efort.
O mică istorie a Indiei

O mică istorie a Indiei

Una dintre cele mai vechi civilizații din lume a fost întemeiată în jurul anului 2500 î.Hr. pe valea fluviului Ind (sau Indus). Pe teritoriul subcontinentului indian de astăzi (Republica India, Pakistan și Bangladeș) s-a născut India Antică, regiune condusă de două personalități demne de menționat: Hammurabi și regele Asoka, întemeietorul Dinastiei Maurya.
Obiectivele turistice ale Japoniei

Obiectivele turistice ale Japoniei

Japonia reprezintă îmbinarea perfectă între tradițional și modern, loc în care poți deschide oricând o poartă către trecut sau o ușă către viitor.
Festivaluri asiatice foarte cunoscute

Festivaluri asiatice foarte cunoscute

Călătoriile tind de multe ori să se rezume la hoteluri luxoase, peisaje superbe și preparate alese. Pe continentul asiatic poți avea parte de toate acestea, însă nu te vor ajuta să înțelegi cultura și tradițiile la fel de bine cum o poate face un festival, de exemplu.
Introducere în bucătăria thailandeză

Introducere în bucătăria thailandeză

În Thailanda evenimentele sociale gravitează în jurul mâncării și mâncarea în sine reprezintă un motiv de sărbătoare. Aceste lucruri se datorează felului sociabil și prietenos de a fi al locuitorilor acestei regiuni, dar și modului de servire al preparatelor. 
O mică istorie a Coreei

O mică istorie a Coreei

Coreea, una dintre cele mai vechi civilizații din lume întemeiată odată cu nașterea regatului Gojoseon (după cum susțin legendele), în anul 2333 î.Hr, a fost permanent o peninsulă pe teritoriul căreia s-au dus lupte între unificare și divizare.
Condimente și ingrediente de bază în bucătăria chinezească

Condimente și ingrediente de bază în bucătăria chinezească

Bucătăria chinezească se remarcă prin unicitatea celor 8 ramuri ale sale. Fiecare stil culinar are la bază anumite elemente constitutive care îl definesc și care se folosesc cu precădere.